Pán Péter

Pán Péter

A KoMod Színház tervei között szerepel a Kamarabalett társulatával koprodukcióban a “Pán Péter” című előadás felújított változatának 2019/2020-as évadban történő bemutatása.

A Pán Péter a Madách Művészeti Iskola növendékeinek közreműködésével került bemutatásra 2007-ben a Művészetek Palotájában.

J. M. Barrie skót író világhírű regényhőse, a magunkban őrzött gyermek jelképes figurája. A soha fel nem növő Pán Péter örök gyermekkorát tölti Sohaország szigetén, ahol az Elveszett Fiúk vezetőjeként állandó harcban áll James Hook kapitánnyal és legénységével. A kapitány egy krokodil martalékává vált kezéért akar bosszút állni a fiún. A London háztetői fölött repkedő Pán Péter egy este a Darling család ablakán át bejut Wendy és testvérei hálószobájába. Magával viszi őket Sohaországba, ahol kalandjaik során sellőkkel, indiánokkal, tündérekkel és persze kalózokkal találkoznak.

Az alkotókra nagy hatással volt a Steven Spielberg rendezte „Hook” című amerikai film is, amely igazi sztárszereposztással (Robin Williams, Dustin Hoffmann, Julia Roberts) értelmezte újra, gondolta tovább Pán Péter történetét. A film és az előadás között fontos kapcsolódási pont az is, hogy a kalózok, bár gonosznak szeretnének látszani, szívük mélyén jók és szerethetőek.

Az előadás kilencven szereplő közreműködésével a tánciskola legmonumentálisabb produkciója, a három kamionnyi díszletet több, mint húsz műszaki dolgozó mozgatja. A Pán Péter – a megtalált fiúk Kentaur tervezte varázslatos látványvilága rendhagyó környezetet teremt a jól ismert történetnek, a feldolgozásban mindennapjaink problémái is megjelennek, figyelmeztet minket arra, hogy ha nem figyelünk gyermekeinkre, ha nem töltünk velük elég időt, elveszíthetjük őket. Az előadás szerepelt a Székesfehérvári Vörösmarty Színház műsorán, jelenleg a RaM Colosseumban is látható.

Koreográfia, rendezés: 4 for One – Jurányi Patrick, Kovács Zsolt, Kováts Gergely Csanád, Sárközi Gyula
Zene: Tallér Zsófia, Faltay Csaba
Díszlet, jelmez: Kentaur
Ősbemutató szereposztás:
Pán Péter: Kováts Gergely Csanád
Hook kapitány: Füzi Attila
Táncos fellépők: a Madách Tánciskola tanulói